

İlginiz için teşekkür ederiz.
David ile Mindfulness Eğitimi kayıtları sona ermiştir. Bir sonraki eğitim İlkbahar 2022’de açılacaktır.
Eğitim hakkında:
Eğitimin içeriği nedir?
6 aya yayılmış olan bu eğitim kapsamında, 8 hafta sonu canlı buluşmalar (kaçırırsanız kayıtlı videolardan izleyebileceğiniz), indirebileceğiniz sunumlar ve çok kısa quiz’lerden oluşur. Bu quiz’ler, içeriği hazmetmenizde yardımcı olmak üzeredir, hatalı cevap verirseniz, doğru cevabı bulana kadar tekrarlayabilirsiniz.
Bu programın arkasındaki niyet, herkese en bilimsel ve uluslararası kabul edilen kaynaklardan oluşan bilgilerle Mindfulness’ı tanıtmaktır.
Bu bir eğitmenlik eğitimi olmadığı için, herhangi bir sınav ya da geri bildirim süreci olmayacaktır.
Soru-Cevap bölümünde, yazılı olarak online sunulan sorular arasında Zeynep ve David, uygun buldukları soruları canlı yayında cevaplayacaktır.
İçerik başlıkları şöyledir:
- Kısa ve Uzun Mindfulness Meditasyon Pratikleri
- Mindfulness'ın Kökleri ve Tanımları: Mindfulness nereden gelir? Bu hafta sonunda Mindfulness'ın Budist kökenlerini, 2500 yıllık yolculuğu, çağdaş tanımları ve stres ve depresyon tedavisi gibi modern klinik ortamlarda uygulanmasını keşfedeceksiniz.
Basit bir nefes meditasyonu uygulaması, Meditasyon için oturma ve duruş seçenekleri, meditasyon pratiği önündeki engeller ve evde günlük pratikler için öneriler yer alacak.
Mindfulness'ın tanımını net bir şekilde anlayarak, öğretiyi günlük yaşamınıza katabileceksiniz. - Deneyimin Yapılandırılması: Mindfulness pratikleri, deneyimlerin nasıl yapılandığını görmeye ve anlamaya yardımcı olur. Mindful bir farkındalık ve odaklanmış bir dikkat yoluyla zihnin doğasını görmeye başlayabilir ve hem meditasyon pratiği sırasında hem de günlük yaşamda bir alan, bir açıklık deneyimleyebilir ve yargısız bir farkındalık oluşturabilirsiniz. Bu bölümde meditasyon pratiği ev ödeviyle derinleşir ve yapılanmaya başlar.
- Mindfulness Istırabı Nasıl Dönüştürür?: Buddha'nın sadece "ızdırap ve ızdırabın sonlandırma"yı öğrettiği iddia edilir. Bu bölümde Buddha’nın hayatını, uyanışını ve ızdırabın kaynağı ve panzehirini açıklayan Dört Kutsal Gerçek öğretisini keşfedeceksiniz.
Buddha’nın Mindfulness öğretisi ve ızdırabı dönüştüren farkındalık niteliklerinin nasıl geliştirdiği konusu işlenecek. - Bedenselleştirme (Embodiment): Beden ve zihin arasında ancak akademik olarak ayrım yapılabilir, gerçekte birbirinden ayrı değildirler. Bu bölümde basit bedenselleştirme pratikleri, beden ve zihin arasındaki ilişki ve interoseptif, propriyoseptif ve kinestetik farkındalığın kişinin deneyimini ve benlik duygusunu nasıl dönüştürdüğü işlenecek. Nefes meditasyonu pratiğine, mindful hareket eklenen ödevler bulunur.
- Mindfulness, 'Brahma Vihara'lar ve Sevgi Dolu Nezaket (Loving Kindness): Dört Brahma Vihara yani dostluk, şefkat, neşe ve sakinlik, ıstırabın dönüşümünün anahtarı olaraktanımlanan dört erdemdir. Bu bölümde, bu nitelikleri geliştiren şefkat meditasyonunu keşfedeceksiniz.
- Mindfulness'in Klinik Alanda Uygulamaları: Bu bölümde, depresyon gibi duygudurum bozukluklarının tedavisinde veya kronik stres veya ağrı yönetimi için klinik farkındalık uygulamasına daha yakından bakılacak. Mindfulness bu durumlarda etkili midir? Etkiliyse bunu sağlayan özellikleri nelerdir?
- Mindfulness'in Nörobiyolojisi: Bu bölümde David, Mindfulness'ın durum ve özelliklerinin nöral yapılar ve bu yapılar arasındaki işlevsel bağlantı üzerindeki etkilerini anlatacak. Meditasyon pratiği sırasında beyindeki durum nedir? Sekiz hafta gibi kısa bir sürede beyin özellikleri nasıl etkilenir? Meditasyonun uzun süreli etkileri nelerdir? Bu etkilerin beynin yapısını nasıl değiştirdiği, böylece benlik algısındaki değişim ve nihayetinde kişinin ızdırap ile ilişkisini nasıl dönüştürebileceği incelenecektir.
- Derinleşme Pratiği - Haftasonu İnzivası: Bu bölümde, pratiklerimizi birlikte derinleştirip genişletiyoruz. Online olarak bir araya gelinecek, bir günlük sessiz bir inziva ile tüm pratikler (nefes meditasyonu, şefkat meditasyonu ve mindful hareket) birlikte uygulanacak. Meditasyonun önündeki engeller ve pratiği derinleştirme seçenekleri, inzivalar ve daha ileri seviye eğitimlerle geliştirmenin yolları üzerine birlikte çalışma.
*Zeynep ve David programlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Eğitimin tarihleri ve saatleri nedir?
Dersler Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecektir.
Her gün 4 saat ders yapılacaktır.
Yapılan canlı dersler kayıt olacaktır ve üye olduktan sonra bu web sitesinden izlenebilir.
Ders tarihleri:
3-4 Nisan 2021
10-11 Nisan 2021
1-2 Mayıs 2021
8-9 Mayıs 2021
12-13 Haziran 2021
26-27 Haziran 2021
17-18 Temmuz 2021
11-12 Eylül 2021
Ders akışı (TR saati):
10.00-11.00 Ders
11.00-11.15 Ara
11.15-12.15 Ders
12.15-12.30 Ara
12.30-13.30 Ders
13.30-14.00 Soru-Cevap
*Zeynep ve David programlarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Kimler katılabilir?
Eğitim herkese açıktır!
Eğitmenlik eğitimi değildir.
Kimler için uygundur?
- Mindfulness ve meditasyonuı hayatınıza katmak istiyorsanız,
- Yoga eğitmeni iseniz ve Mindfullness hakkında öğrenmek ve derslerinizi daha Mindfullness ile vermek istiyorsanız,
- Kronik ağrı çekiyorsanız,
- Stres seviyeleriniz yüksekse
- Üniversite öğrencisi iseniz ve okul ve sınav stresi yaşıyorsanız,
- COVID nedeniyle oluşmuş olabilecek stres ve sıkıntılarınız varsa,
- Ve zaten insanlarla çalıştığınız bir mesleğe sahipseniz, mesleğinizde daha mindful olmak istiyorsanız bu eğitim sizin için uygundur.
Bu eğitimle alarak temel Mindfulness becerilerini öğrenebilirsiniz, Mindfulness dersi verme yetkiniz olmaz.
Ne kadar bağış yapmalıyım?
Eğitim, Zeynep ve David'in 2020 yılında eğitimlerini sosyal sorumluluk projesi haline getirme kararları kapsamında , bağış usulüyle sunulmaktadır.
Bağışınız, eğitiye duyduğunuz şükran duygusu ve bütçenize göre olabilir.
İmkanı olmayanları desteklemek istiyoruz, ancak güven sistemi ile süren bu eğitimde, bağışınız bizi de destekleyecek.
Bağış yaparsanız, bu, eğitime verdiğiniz değeri ve disiplininizi de etkileyecektir.
Ancak hiç imkanınız yoksa, bağış yapmadan da katılabilirsiniz. İlerde, belki eğitimi tamamadıktan sonra bağış yapabilirsiniz.
Tekrarlayan bağışlar bizim için çok değerli. Tüm eğitim boyunca tekrarlayan bağışta bulunursanız, hatta daha da uzatmak isterseniz, ekibimizi ve tüm sistemi sürdürmemize destek olursunuz. İmkanı olmayanları desteklemiş olursunuz.
Bağış tutarından bağımsız olarak, eğitimi tamamlayan herkese katılım belgesi verilecektir.
Zeynep ve David'in vizyonu ve dileği bu eğitimi mümkün olan en geniş kitleye yaymak bu da cömert bağışlarla, imkanı olmayanları destekleyerek mümkün.
Aşağıda yer alan düzenli bağış miktarlarından birini seçerek eğitime katılabilirsiniz.
Aşağıda yer alan bağışlar arasında, devam eden bağışınızı 88TL ile Canlı Dersler'e üye olarak yapmanızı öneririz.
Ya da tek seferlik bağışlarla ilgili bilgi için Bağış sayfamızı ziyaret edin.
Eğitim sonunda bir belge verilecek mi?
Eğitim sonunda, tamamladığınıza dair bir katılım belgesi alacaksınız.
Belge, sizi eğitmenlik yetkisi vermez.
Eğitmenlik eğitimi değildir.
Derinleşmek ve Mindfullness ile tanışmak isteyenlere uygundur.
Katılım nasıl olacak?
Eğitim Zoom programı üzerinde canlı olarak gerçekleşecek.
Diğer ek içerikler ve ödevler ise web sitemiz üzerinden online olarak tamamlanabilecek.
Bu sayfadaki bağışınızdan sonra eğitime kayıt olmuş olacaksınız ve size detaylı bilgi gelecek.
Canlı yayınlara katılım için Zoom daveti ve içeriğe erişim bilgileri kayıt olduğunuzda mail ile gönderilecek.
David Cornwell kimdir?
David Cornwell 1979 yılında İrlanda'da dünyaya geldi. Meditasyon pratiğine 1999 yılında, 'Western Buddhist Order' bünyesinde klasik meditasyon sistemini öğrenerek başladı. İngiltere'de mindfulness temelli psikoterapi alanında özelleşmiş olan Karuna Enstitüsü'nde psikoterapi eğitimi aldı ve aktif olarak terapist olarak çalışıyor. Lisanslı bir Somatik Deneyimleme Uygulayıcısıdır. Oxford Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde Buddhist psikoloji, bilişsel bilim ve depresyon tedavisinde mindfulness yaklaşımları üzerinde çalışarak Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi yüksek lisans programını tamamladı.
David 2003 yılından bu yana meditasyon öğretiyor. Cihangir Yoga’yı 2006’da kurup 6 yıl işletmiştir. Türkiye’nin ilk Mindfulness Merkezi olan Amerikan Hastanesi Code Lotus’ta kurucu danışmandır. Şu an eşi Zeynep ve iki çocuğu ile birlikte Oxforda yaşıyor. Meditasyon öğretiyor ve terapist olarak çalışıyor.
Zeynep Aksoy kimdir?
Bu eğitimde David’e çeviri de yapacak olan Zeynep Aksoy, 1971 İstanbul doğumlu. Yogaya 1996 yılında New York’ta başladı. Zeynep 2001’de Nişantaşı’nda YogaŞala’yı kurdu. ardından David ile birlikte Cihangir Yoga’yı 2006’da kurup 6 yıl işletmiştir. 2012 yılından bu yana Advayta Yoga markası altında uzmanlık programları vermeye başladı. Yüzlerce yoga uzmanı yetiştirdi.Türkiye’nin ilk Mindfulness Merkezi olan Amerikan Hastanesi Code Lotus’ta kurucu danışmandır. 2018’de başladığı YouTube kanalı üzerinden binlerce insana meditasyonu tanıttı. 2020’de Bağış sistemi ile 2006'dan beri geliştirdiği bütünsel ve Mindfulness odaklı yoga uzmanlık programını sunmaya başladı ve binlerce insana yoga konusunda bilgilenme ve kariyer edinme konusunda sosyal sorumluluk projesi başlattı.
*Zeynep'in uygun olmadığı tarihlerde eğitim çevirisi Advayta Yoga ekibi tarafından yapılacaktır.